Škeblináda Japonských klipů

Čauky, dovoluji si vám představit novou rubriku s názvem "Škeblinády". Vždy se bude jednat o top pětku lidí, věcí, zvířat apod. podle mě.
Vždy to bude 5 NEJ (Nejlepších, nejhorších, nejpodivnějších, nejobdivuhodnějších, nejtrapnějších....) a vždy když najdu minimálně 3 nové věci lidi apod. které v té top pětce něco nahradí, dám sem nový článek (takovou aktualizaci) na stejné téma, ale s novým "pořadím".

Dnešní škeblináda se bude týkat pěti NEJšvihlejších Japonských klipů. Právě Japonci jsou podle mě šampióni v přeplácaných magorských klipech. Sice třeba Gangnam style (awesome song :3), který je z Koreje taky není nic moc normálního, ale proti tomu výběru dóle je to ještě v pohodě.......

5. Matryoshka - Začínáme pozvolna a kresleně. Tímto vám představuji Vocaloidovou písničku, která se mi fakticky moc líbí. :3
I klip je "správně švihlej". Má definice zní: Zdrogovaní Hatsune Miku (ta modrovlasá osoba) a Gumi (to je zaase ta zelenovlasá osůbka) mají na hlavě továrny a baráky (proč ne že? xD) vlastní vcelku fajný ohoz, a průběžně se kmitají klipem, který je navíc provedený jako takové.....no.....defacto něco na způsob karaoke. Akorát že text psaný anglicky je spíše překlad. xP

Hodnocení bizardnosti klipu - 6/10
Hodnocení kvality písně - 9/10
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. Fashion Monster - A je tu první klip od Kyary Pamyu Pamyu. Nejedná se o "rhŮžoVoučKchou sLáTaninQu" jak uvidíte v dalším jejím songu později, ale spíše o temnou magórii.
Začíná to kýčovitě na létajícím ostrůvku s rádoby strašidelným domečkem pro panenky, pokračuje to měsícem, který se gebí jako kdyby byl na extázi, pak to chvilku vypadá na docela ucházející "normálně" temnější klip, ale vzápětí se objeví háro "vlkodlaka" který ke všemu hraje na....basu z hodinek? přidá se k němu nosatý skřet, kostlivec a.....KRÁLÍK? A pak přijde rozjasnění, a je z toho klasický Kyaryin klip, kde tvůrci udělali všechno pro to, aby to působilo jako výjev z nějakého filmu pro tříleté děti. Objeví se tam dědula ve fajným kvádru a se samurajským mečem, z měsíce se vyklube obří Slenderman a kolem poloviny páté minuty (tj. tentokrát výjimečně až prakticky na konci) to začne růžovět.
Jako blbinku pro pobavení klip beru. Ale vedí mi podstatná věc - písnička. Mě osobně moc neoslovila, ale jestli vám ano, můžete ji podpořit v anketě (což platí pro všechny songy co tu jsou).

Hodnocení bizardnosti klipu - 7/10
Hodnocení kvality písně - 5,5/10
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Bez názvu I - Tohle.....em.....bez komentáře. xD

Hodnocení bizardnosti klipu - 8,5/10
Hodnocení kvality "písně" - 7/10
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Bez názvu II - No, opět to nějaký název jistě má, ale nikde jsem ho nenalezl (stejně jako u předchozího klipu). Prostě si tři holčičky řekly že natočí videoklip. Jestli jsem to dobře přeložil, říkají si "3-nin Matsuri".
Příběh se odehrává v kresleném světě, kde jsou (pravděpodobně) jen 3 živí lidé v připitomělých kostýmech, a to jsou právě tyto malé "singerky". Na začátku klipu začnou pobíhat po domě jako kdyby je pronásledoval nějaký velký kreslený pedofil společně s partou z předchozího klipu, a pak začnou špulit pusy jako naše drahá Lotty.
Hned nato začne zpěv, doprovázený opětovným špulením a "snímky" z nějaké (hliněné?) pláže, pak z moře, u kterého je pláž už normálně žlutá a dále je tam balónková show. Holčičky pak začnou tančit na sporáku, vystrkovat na nás zadnice a všude se objeví spousta bublinek. Pokračuje to tancovačkou u umyvadla, a nakonec se nám holčičky rozmnoží (a jéje). Pochopitelně se mezi tím pořád hodně špulí a "tančí".
Písnička ale nakonec (a naštěstí) přece jen končí.....

Hodnocení bizardnosti klipu - 9,5/10
Hodnocení kvality písně - 3/10
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Ponponpon - A je to tady. Šampión šampiónů. Kyary se zase vyznamenala a natočila....TOTO. Růžovou úchylárnu kde je všechno.
Je tam všechno od mikrofonu lezoucího z ucha, přes všude létající oční bulvy, úchylný kostýmek, ještě úchylnější tančící bytost vypadající jako obtloustlá prodavačka klíčenek, lítací tousty, mozek s dinosaurem a modrými kostmi za oknem, všude se povalující hračičky a serepetičky a účes ve kterém se objevuje banán, hroznové víno, kost, panenku i plastového medvěda až po modře puntíkaté lidské srdce a další bambiliardu podivných efektů.
Nicméně i přes magoriální videoklip je pro mě písnička vcelku povedená a líbivá. No a bohužel taky extrémě chytlavá. xD
Hodnocení bizardnosti klipu - 10/10
Hodnocení kvality písně - 8,5/10

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta