Zkus Kuks

Brožurku, která hlásala toto motivační heslo jsme sebrali kdesi v infocentru. Pravděpodobně to bylo ve Dvoře Králové nad Labem, kde jsme ozkoušeli ZOO (viz tento článek) a prohlédli si náměstí. Brožurka nám přišla docela vhod, jelikož Kuks byl vybrán jako další cíl naší letošní dovolené v okolí Hradce Králové a Hořic.
No ano, je to tak. Plánuji opět takovou sérijku článků z týdne stráveného v určité části republiky (posledně to bylo Liberecko). K našemu prvnímu dni (cestě na místo) se pravděpodobně vrátím později, teď se ale budu věnovat dni s pořadovým číslem dvě. Ten, jak už bylo zmíněno, obsahoval návštěvu Dvora Králové. Také se do něj počítá zastavení u přehrady "Les království", a jak už z nadpisu a úvodu článku vyplývá, tak i Kuks.
Zámek (přesněji řečeno Hospital) na mě zevnitř působil docela nepříjemným dojmem. Ono když vejdete do první místnosti, kde je jen pár temných obrazů předků a mega-téměř-celoplošný obraz mrtvoly, tak to moc dobrý první dojem neudělá. A když se k tomu přidá ten zatuchlej vzduch.....no, aspoň že ty sochy od M. Brauna jsou pěkné, což tedy platí i o staré lékárně.
Ale na focení je tenhle objekt docela vděčný. A tak jsem tu poskládal něco málo barevného, a (protože se to k tomuhle tématu docela hodí) i černobílého. S Kuksem ještě souvisí i soubor kamenných soch, nazvaná "Braunův betlém", kam jsme se také podívali. Ale to už je zase jiná (foto)story.....









Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta