Ratibořice + Babiččino údolí

Potřebuju nutně dohnat resty ohledně letošní dovolené, takže vzhledem k tomu, že v posledním článku jsem se přesunul teprve do 3. ze sedmi dnů našeho výletování, tak mi ještě část chybí. Takže jak to bylo dál.....?
Čtvrtý den jsme si řekli, že si dáme den relaxu, bez běhání po památkách a tak. Tím pádem se můžu přesunout do dne s pořadovým číslem pět. Ten se odehrával v okolí Ratibořic. To znamená zámek a údolí, zvané Babiččino. Zámek je malinký, ale místností je v něm habaděj. V zahradě lze nalézt jazírko naproti zámku, nepřístupný skleník a spletité cestičky. A když se odtud vymotáte tím správným směrem, můžete pokračovat k Babiččinu údolí. Tam je k vidění hlavně známé sousoší, moc dalších zajímavostí tam opravdu nehledejte. Možná ještě Viktorčin splav, staročeská roubenka a Rudrův mlýn stojí za zmínku. Ale trdelníky tu mají báječné..... :D
Sousoší babičky a spol. je trošku zarážející. Jeden ze psů vypadá jako surikata, a "šťastná to žena" se tváří, jako kdyby spolkla šťovík. Ale samozřejmě to nebylo nijak strašné, určitě je to vhodné na nějakou tu zklidňující procházku. :)






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta