Hmyz a květiny (+ události posledních dní)

Máme léto v plném proudu, tak proč toho náležitě nevyužít?

Ano, toto nejslunečnější roční období se skutečně naplno rozjelo, a tak se i v naší domácnosti začaly dít věci dosud nevídané. A to doslova. Nejprve to byl příjemný středeční výlet do Prahy, během kterého jsme si stihli prohlédnout loretu a svatomikulášskou zvonici. Také se konal nájezd do dvou našich oblíbených antikvariátů, za účelem doplnění mojí sbírky Čtyřlístků (ano, toho dětského časopisu...ale nemyslete si, hodnotu to má, jen koukněte na aukro na nějaká starší čísla), což se nám rozhodně povedlo. Takovou nálož jsme opravdu nečekali. V Nerudovce celých šest čísel základní řady a jedna starší kniha. To se nám nikde jinde najít ještě nepodařilo. A potom na Národní třídě další jeden, tentokrát Speciál.
Tímto výletem ovšem to příjemné končilo. Následující den nás čekala velká výzva - úklid špajzu. Ono to nezní tak strašně, ale vzhledem k tomu, že za ta dlouhá desetiletí, co se ta místnost tímhle způsobem využívá, se tam nashromáždilo tolik věcí, že by se s tím docela dobře dala vybavit nějaká menší garsonka. Kromě jídla tam byly spousty sklenic, igelitek, u nás již nepoužívaných kuchařských pomůcek (například forma na srnčí hřbet), plastových krabiček...no, naštěstí šlo vlastně jen o to, aby se ta spousta věcí protřídila a srovnala tak, aby to nebylo jedno přes druhé. Chtělo to prostě systém...a vymalovat! Takže ještě před protřízením a srovnáním proběhlo vyklizení, vyčištění, vybílení a následné vysílení všech zúčastněných. Ale všechno se zmáklo a špajzka hned první den čistě bíle zářila. A v pátek, když barva uschnula, se do ní navrátil dávno ztracený systém ("Mouka prostě nebude rozdělená do dvou regálů, dáme jí hezky k sobě."). Radím vám, nedávejte věci jednu přes druhou, protože se v tom pak nevyznáte a zaberete zbytečně velkou část prostoru. Mnohdy opravdu stačí věci urovnat a trochu u toho přemýšlet ("Tohle tolik nepoužíváme, to může být vzadu, dopředu půjdou vajíčka!"). Mohu teď říci, že máme v domě úplně novou místnost...

Mám dojem, že jsem se dnes nějak víc rozepsal. No nevadí, fotky dnes holt budou trochu upozaděny. Ale myslím si, že už jste stejně těch letních barevných kytiček trochu přejedeni. Nebo snad ne? x)






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta