Můj rok 2019 v hudbě

Tento rok jsem si pro vás místo klasického PFka připravil něco trochu jiného. A to sice průřez mým rokem 2019 co se hudby týče. Ve zkratce se jedná o shrnutí mého hudebního (ne)vkusu za uplynulých 12 měsíců, kdy každý měsíc je zastoupen třemi skladbami, které jsem během něj poslouchal nejvíce.

Jasně, nemusí to být obsah zajímavý úplně pro každého, vždyť proč vlastně poslouchat playlist někoho jiného? :D Nicméně můžete to brát třeba jako inspiraci pro sebe - myslím, že je docela zajímavé si ten rok tímhle způsobem zrekapitulovat a třeba zavzpomínat na situace spojené s jednotlivými písněmi. Stačí si v následujícím roce každý měsíc zapisovat, co za songy vás zaujalo nejvíce a co se dostalo do skupiny vašich all time favourites.

...a taky třeba narazíte v mém playlistu na něco, co vás zaujme a rozšíříte si tak své hudební obzory! :)


- - - - - - - - - -


Ještě před samotným videem mi dovolte trochu statistiky:

- Mému výběru dominuje angličtina, je v ní nazpíváno rovných 20 z celkového počtu 36 písní.

- Na druhém místě je čeština (12 songů).

- Zbylé čtyři písně jsou nazpívány ve slovinštině, francouzštině, ruštině a albánštině.

- Kromě ČR se v mém výběru objevily písničky od interpretů pocházejících z těchto států: Island, Slovinsko, Turecko, Velká Británie, Maďarsko, Kypr, USA, Belgie, Francie, Estonsko, Litva, Rusko a Albánie.

- Není divu, že do mého výběru proniklo i několik skladeb souvisejících z Eurovizí, které jsem velkým fanouškem. Dohromady se zde sešlo 5 oficiálních soutěžních písní + několik, které byly např. pouze v národním výběru, ale do samotné soutěže se nedostaly (respektive estonské Out In Space se ještě soutěžní písní stát může).

- Každý měsíc je reprezentován alespoň jednou skladbou českého původu (ne nutně česky zpívanou), což mne osobně docela překvapilo.

...a teď už zamotné video (nahrané na Vimeu, protože YT prostě autorská práva a takovéhle věci hrotí víc).

Pokud se video nezobrazuje, k dispozici je TADY!

- - - - - - - - - -

Všechno nejlepší do nového roku 2020 vám přeje Mike! :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta