Pidistát, ale ne pidiznámky

A je to tu po delší době zase - poštovní známky. A který stát je dnes tím vyvoleným? No přece San Marino, o které projevila zájem naše Lisi (pokud chcete vidět nějaký spešl stát, opět napiště do komentářů). Také můžete psát návrhy na Škeblinády. Pokud mě nějaký zaujme, tak teoreticky můžete očekávat top 5 na právě váš návrh.
Ale teď už ke známkám....


1. Takže, jako první tu máme květinky. Na té poslední je holt patrné poškození, ale to neznamená že ji vyhodím nebo tak něco. Doplňuje sérii? Doplňuje. Vypadá i tak hezky? Vypadá. Já si na nějakou 100% kvalitu a bezprostřední dokonalost nehraju. Když se mi to líbí, tak to prostě koupím, a je to.

2. Jako další je tu náboženské téma (což lze u takových zemí jako San Marino nebo Vatikán předpokládat). Ačkoli vypadají jako novodobé (velké množství barev, ke všemu sytých a výrazných), jsou z roku 1989.

3. San Marino patří mezi ty země, ze kterých toho moc nemám, a známky nepřibývají nijak rychle. Posledním přírůstkem jsou asi tito ptáčci koupení přes Aukro. To už ale bude nějaký ten čas (1-2 roky). Ovšem ze všech známek ze SM se mi líbí nejvíce asi právě tihle drobečci.

4. A protože tyto články jsou vždy jen výcuc těch najzajímavějších známek, na všechny série se nedostane. Třeba někdy příště.... A tak poslední 2 snímky zachycují známky, ke kterým žádný "kámoš" zatím není. Za pozornost tu určitě stojí například basketbalisti, vydaní v roce 1964 k olympijským hrám v Tokyu.

5. A tady naleznete takový průlet motivy od architektury, přes sport, přírodu až po historii.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta