Sněhový Josef Rakoncaj

Je zima.....no ano. To ale znamená moc a moc sněhu. Aspoň tedy u nás. Hlavně že bylo tolik řečí, že bude teplá zima, Vánoce na sněhu....to o těch Vánocích sice byla víceméně pravda, ale ta zima celkově beze sněhu ani náhodou nebyla a není. Teď to sice už pomalu roztává, ale to ještě nebude poslední slovo tohodle ledovýho ročního období.
Každopádně dnešek pro nás začal odklízením té sněhové závěje z výjezdu, z cesty, z chodníku a spol. No koukněte se sami, jak to vypadalo PŘED naší akcí......


Mno.....všimli jste si toho sloupku, který je z části zaházený tou největší hromadou sněhu? Tak na tom moc pěkně držel sníh. A to mě přivedlo na geniusovní nápad. No...ono to teda není moc světoborný, ale byla to přinejmenším zajímavá challenge. Bylo to docela těžký, jelikož za daných podmínek, kdy uhlí bylo na oči moc velké, a hrnec byl pomalu větší než celý sněhulák, nebylo snadné vyrobit sněhulákovi nějaký ksichtík. No, nakonec to vyřešila oprýskaná omítka (oči), hřebíky (pusa a knoflíky), štětec ("koště"), a starý kelímek od Ramy, který sloužil v garáži jako jeden z mnoha provizorních zásobníčků na cokoli, nahradil kastrol. Tak tedy vznikl můj sněhulák-horolezec. Jo, a komu přijde divná ta šňůra, která sněhulákovi vede přímo z kebule, vězte, že ten sloupek slouží pro upevnění šňůry na prádlo. ;-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta