Známky z naší vlasti

Poštovní známky z Nového Zélandu, San Marina, ale i třeba Umm al Kuvajnu už ty byly. Ale Česká republika? Ta zatím docela zaostávala. To se ale musí napravit, a to hned. V tomto článku tedy naleznete výcuc známek z naší domoviny. A můžete mi věřit, že nezůstane jen u jednoho článku.
Země, které mají svoji vlastní "podrubriku" se totiž vyznačují tím, že jejich známek je v mé sbírce plno a plno. Takže pokud mezi podrubrikami nejdete nějakou zemi, která vás zajímá, můžete se těšit na to, že její známky si budete moci prohlédnout hned v několika článcích. Ale jelikož je tato rubrika taková vedlejší, tak to bude s největší pravděpodobností chvilinku trvat. ;-)


1. První série se týká fauny našich středoevropských lesů, luhů a hájů. Ne známkách můžete spatřit koroptve, tetřívka, soba a jelena, což jste si předpokládám dokázali přečíst. ;-)

2. Dále tu máme zajímavé tvary české lidové krajky.....

3. Nechybí ani trojice známek vydaných ke světové výstavě poštovních známek 2008, která se konala v Praze. K vidění na ní byl například i Modrý Mauricius (mohli jsme si ho i vyfotit), akorát jsme na něj museli stát frontu asi tak......no, minimálně 3,5 hodiny. O_o

4. Jako poslední sérii jsem vybral kreslené vtipy od pana Bartáka.

5. A co ty známky, ke kterým nikdo do party v mé sbírce (nebo ani celkově) není? Nebojte, ani na ně jsem nazapomněl. Je tu Pražský hrad, Krteček :3, Ema Destinová, známka k mezinárodní soutěži hasičů 2009 v Ostravě, známka k zimním paralympijským hrám v Salt Lake City 2002, a známka, vydaná k mezinárodnímu roku matematiky (fuj...) - k roku 2000.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta