Chillon a Montreux

Po zhruba dvoutýdenní pauze se opět vracím k sérii článků, které dokumentují školní výlet do Švýcarska. Velice známým místem v této destinaci je bezesporu Ženevské jezero. A právě k němu jsme se s naším zájezdem také vydali. Nejprve proběhla menší zastávka u vodního hradu Chillon. Bohužel, dovnitř jsme se nepodívali, i když tam prý dostanete průvodce dokonce i v češtine. Naším cílem bylo městečko Montreux.

Tady proběhl můj první kontakt se Švýcarskými obchody řetězce COOP. Pokud byste čekali něco ve stylu našich českých jednot, nemohli byste být dále od pravdy. Zde jsou COOPy velkým obchodním řetězcem, který by si nezadal z obchody typu Tesco, Lidl, Billa... A protože jsme nebyli v Česku, ale v opravdu vyspělé a bohaté zemi, i sortiment zde byl zcela jiný. Všechno, ale opravdu všechno tu vypadalo naprosto úžasně. Ovoce, zelenina, čerstvé saláty, sendviče, dokonce cheeseburgery (Ty byly naprosto luxusní!). Velikou část nabízených produktů byste u nás jen těžko hledali. Fakt úplně jiný vesmír...

Nicméně pojďme od tohoto typu zážitků zpátky k samotnému městečku. To poskytuje krásný výhled na Ženevské jezero z dlouhé promenády. Moc času jsme tu sice neměli, ale i tak musím říci, že to tu vypadá vážně pěkně. A je opravdu škoda, že jsme tu, narozdíl od Ženevy, na kterou se podíváme příště, nedostali moc prostoru se porozhlédnout. Přikládám zde pár fotografií pro představu... :)

vodní hrad Chillon


Montreux

Montreux

pohled na Ženevské jezero

vyhlídková plošina na promenádě

socha Freddieho Mercuryho na pobřeží

vyhlídková loď

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta