Salisburská katedrála

Ani Londýn, ani Stonehenge. Nejhezčím výletem z celé letošní Anglie pro mě byla katedrála v Salisbury. Mohly za to především nádherné velké gotické prostory, které jednak mají naprosto dokonalou atmosféru, jednak jsou úžasně fotogenické. Jedinou vadou na kráse byl fakt, že když jste si chtěli katedrálu projít, vpodstatě jste museli šlapat po hrobech, celá podlaha je totiž pokryta náhrobky (mimo jiné se tam nalézá i jeden s iniciály E.T. :)). Jinak to ale byla naprostá paráda...i když toho průvodce bych naprosto s klidem oželel, když už tam bylo něco jó zajímavého, tak u toho stejně byla informační cedulka. (Mimo jiné se v prostorách katedrály nachází i nejdéle fungující hodinový stroj na světě, který funguje už od roku 1386.) :)

Zkrátka a dobře, pokud se někdy vyskytnete v okolí Salisbury, rozhodně se zkuste podívat do tohohle krásného gotického svatostánku. Stojí to za to! Opravdu! :)

Naprosto bez mučení přiznávám, že se mi ani dnes nechce nijak extra psát, takže vás pouze nechám "projít" si alespoň malou část katedrály, kterou jsem během naší prohlídky zachytil...










Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta