Černobílá ZOO

Týden v okolí Hradce Králové utekl jako voda. A to znamená, že jsem konečně zpátky u svého milovaného blogu, a můžu na něj dát nějaké ty úžasné zážitky (no, popravdě spíše fotky). Nevím, jestli téma dovolené rozjedu jako sérii článků den po dni, jak tomu bylo posledně, nebo prostě vyberu jen "to nej" a poskládám to třeba tematicky. No, to uvidíme. :)
Každopádně dnes mám pro vás připraven pouze výcuc ze ZOO Dvůr Králové nad Labem, kde jsme strávili zhruba tak 2 hodiny, přičemž první půlhodina byla pouze o zorientování se v této pro mě nejnepřehlednější ZOO na světě. Nejen že ani po hodině jsme jistě nevěděli, kde vlastně máme zaparkované auto, my dokonce nevěděli, kterým směrem se vydat k tomu a onomu zvířeti. Jasně, orientace by mohla být zjednodušena tím, že půjdeme podle zvířat zobrazených na plánku. Jenže.....
Zvířata byla všude jen ne ve výbězích. První hodinu jsme viděli prakticky jen pár zeber, slony, spícího tygra a antilopy. Ostatní fauna nikde. Ale během druhé hodiny najednou vylezla asi polovina těch schovaných rošťáků - najednou jsme si mohli okouknout i mangustu, fenka, okapi, africký prasátka, a dokonce na chvilku vykoukla i gorila.
Takže ve finále to nedopadlo zase až tak tragicky, jak se na začátku mohlo zdát. Ale jedno pořád neobírám, a to je ta zmiňovaná přehlednost. Nám přišla ZOO spíše jako botanická zahrada nebo arboretum. Všude stromy, stromy, stromy, a zvířata nikde. Ale je dost možné, že to bylo způsobené tím strašným vedrem, co bylo. Tahle ZOO je prý 11. nejnavštěvovanějším turistickým cílem v Česku, tak to musí mít nějaký důvod. Takže já jsem s tímhle nakonec docela spokojenej, holt všechno nemůže být perfektní, a aspoň jsme se prošli. Ale teď už slibované fotky. ;)



--------------------------------------------





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta