Škeblináda písní "a capella"

Pro další výběr "top 5" jsem si vybral songy, které jsou nazpívané takzvanou a capellou. Pro ty, co netuší, o čem to vlastně mluvím, je tu citace z Wikipedie: A capella v hudbě označuje vokální hudbu nebo zpěv bez doprovodu hudebních nástrojů. A cappella znamená v italštině "jako v kapli". Bylo tomu tak proto, že v raném a vrcholném středověku nebylo možné používat v rámci církevní hudby hudební nástroje.
Já osobně a capellu považuju za skvělou věc. Musí se přesně sesynchronizovat každý tón, aby to znělo dobře, protože a capella je většinou záležitost skupiny lidí, sboru.....ale klidně si můžete a capellu střihnout sami. Musíte ovšem každý nástroj, nebo každou pasáž zazpívat zvlášť, a pak složit všechno dohromady. Je to velký kumšt, výsledky však stojí za to. ;)
Pro tuto Škeblinádu jsem vybral spíše písničky, které jsou do a capelly pouze přespívané (např. Skyfall), ale to není vůbec na škodu. Protože většinou vás právě osloví to, jak lidi dokážou tu a onu písničku bravůrně převést do tohoto formátu. Doufám, že tomuhle "stylu" přijdete na chuť, stejně jako já. A když ne, tak nevadí, aspoň poznáte něco nového, že? ;)


--------------------------------------

5. Loituma - Levan polkka: Začneme něčím, co strašně miluju. Levan polkkou! Tahle písnička je ale asi známější předělaná do Vocaloidu, kde ji "zpívá" charakter Hatsune Miku (♥). Tato verze je ale taktéž pěkná. Nejpříjemnější je na poslech asi to video, co jsem vybral, ale pokud chcete vidět ty lidi, koukněte se na TOHLE. U mnou vybraného videa si však můžete i zazpívat. Text je takový ve skutečnosti, nelekejte se. To víte cizí jazyky.....ale dá se to naučit, já jsem důkazem. ;D

Hodnocení - 7,5/10

--------------------------------------

4. Voca people - The history of music: Voca people jsou podle mě a capellová legenda. Typické bílé kondom-obleky je učinily nezaměnitelnými a hlavně nezapomenutelnými. Pro tohle video si zvolili historii hudby od náboženské písně z dávných dob středověku (no, to možná ne, ale zní to moc pěkně.....), až po novodobé skladby (I like to move it, Wannabe...). Tenhle soubor více či méně známých hudebních milníků zní v jejich podání opravdu moc pěkně. Tím pádem v mém žebříčku nesmí chybět. Ale pořád to pro mě není ta úplná špička. ;)

Hodnocení - 8/10

--------------------------------------

3. Paint - After ever after (DISNEY parody): Paint je svým způsobem taky legenda. Jeho "Harry Potter v 99 vteřinách" se objevil v jedné z mých předchozích Škeblinád (TU). V tomto videu si bere na paškál Disneyho pohádky. Postupně ve videu vystoupí jako 4 princezny (hlavní hrdinky) z pohádek právě od Disneyho. Je to vtipné i smutné zároveň, a hlavně je to také úžasně zrýmované a zazpívané.....zkrátka luxusní počin.

Hodnocení - 9/10

--------------------------------------

2. Mary Sazonova & Tikhon Levchenko - Skyfall: Úžasná písnička od Adele v podání dvou neméně úžasných zpěváků (hlavně tedy zpěvačky).

Hodnocení - 9,5/10

--------------------------------------

1. Mike Tompkins a spol. - Starships: A jsme na samotném vrcholu. To se takhle jeden známý acapellaman (vida, nové slovo) rozhodl, že se lidi z celého světa sejdou v ednom klipu, kde budou acapellovat písničku od Nicki Minaj. A vyšlo to přímo parádně. K tomuhle asi ani nemusím nic dodávat.....prostě tohle je extratřída. ;)

Hodnocení - 10/10

--------------------------------------

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta