Kratochvíle a spol.

V tomto článku bych se rád vrátil do týdne, kdy jsem fotil na fototáboře. Respektive do víkendu PO táboře. Ten totiž byl ve znamení výletu na zámek Kratochvíle a okolí. A musím říct, že to bylo fajn. Samozřejmě nesmí chybět fotodokumentace. ;)

Naše cesta nejprve vedla do Netolic, kde jsme si prohlédli náměstí, archeopark a íčko. Následoval přejezd kousek za Netolice, kde na nás už čekal zámek Kratochvíle. On tak sice nevypadá, ale je poměrně velký, a působil na mě zevnitř spíše jako hrad, jelikož tam byly jen kamenné zdi a podlahy, tapety nebo koberce tam nebyly skoro vůbec. Ale stejně byla prohlídka pěkná.


Před zámkem jsme se zamotali do svatby, která tam právě probíhala. Všichni byli vyšňoření a upravení......včetně tohohle pejsánka.

Pejsek ale nebyl jediné zvíře, které jsme zaznamenali. Ve vodním příkopu se totiž předváděly dvě labutě.

Poté, co jsme opustili zámeckou zahradu, jeli jsme do Vimperka, kde nás nasměrovali na rozhlednu Mařský vrch. I tak jsme ji hledali asi hodinu, málem jsme to i vzdali, ale díky radě jednoho domorodce jsme se ve finále k rozhledničce dostali. No, a asi to byla nejlepší "zakončovací" část výletového dne, jakou jsme si mohli vybrat.

Cestu k rozhledně lemuje maličká (asi) novodobá křížová cesta, a na svahu pod rozhlednou je kamenné moře. K rozhledně je připojená i malá kaplička (na fotce). Jestli se tímto směrem plánuje někdo vydat, rozhodně mu doporučuju vybrat si jako cíl Kratochvíli a Mařský vrch. Stojí to za to. ;)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta