Výprava za zříceninami

Ahojky lidi, další článek je tu (Bez toho byste nemohli přežít, co?) a tentokrát je to o fotkách ze včerejšího výletíčku po našich českých zříceninách. To víte, prázdniny vlezou dříve nebo později na každého, ať už o to stojí či ne. Doufám, že přes prázdky budu mít o hodně víc času na focení, a tím pádem i na blogování. Takže pokud vše půjde podle plánu, budu mít zase (jako minulý rok) fotek na nepočítaně článků, ze kterých ale vyberu jen pár.
Ale to už zase začínám všechno okecávat. No, přistoupíme tedy k těm fotkám a dokumentaci výletu.

První zastávkou byla rozhledna Vysoká brána v Rakovníku, od níž jsme se vydali k první zřícenině - hradu zvaném Krakovec. pro ty, co neznají, ja to právě ten hrad, kde byla točena pohádka "Ať žijí duchové". Okolí je pěkné, hrad je pěkný, co víc si přát.




I přes malý slejváček se Krakovec vydařil, a my mohli vyrazit dál. Tentokrát byl naším cílem Krašov. Je tu teď přes léto dost živo, jelikož se hrad stal odpočinkovým místem pro mnohé vodáky, kteří se plaví po řece Berounce. Návštěva hradu stojí za to, hlavně díky krásnému výhledu na již zmiňovanou Berounku.



A je tu třetí zřícenina - Libštejn. Je to asi nejméně známý hrad z těchto tří. Na zajímavosti mu to ale neubírá. je to pěkný, chráněný hrádek, který se postupně zvedá ze země, a snaží se o sobě dávat vědět. Podle mě se mu to docela daří, a za pár let by se mohl začít rovnat Krakovci i Krašovu. Rozhodně držím palce. ;-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička zvaná "bouřka"

Džvari, Grakliani a Mccheta